Ympäristö

sized_Scan10002Vaikkojoki on noin 50 kilometrin mittainen suojeltu vesireitti. Se alkaa Juuan Vaikkojärvestä ja päättyy Kaavilla Kärenjärveen. Reitillä on nelisenkymmentä koskea ja virtapaikkaa. Vaikkojoki oli aikanaan merkittävä uittoväylä, mutta kosket on sittemmin kunnostettu lähelle alkuperäistä luonnontilaa. Vaikkojokea voit laskea omalla tai vuokratulla kanootilla tai kokeneen kipparin ohjaamalla koskiveneellä. Vaikkojoen alueella on myös merkittyjä patikointi- ja pyöräilyreittejä. Joen varrella on useita rantautumispaikkoja nuotiosijoineen. Vaikkojoki on tunnettu kalastusalue, jonka koskiin istutetaan vuosittain arvokalaa. Joki kuuluu Pohjois-Savolaisiin Kärkiapaja-kohteisiin. Lähin rantautumispaikka kartanolta on noin 5 kilometrin päässä.

Telkkämäen kaskiperinnetilalla voi tutustua nykyaikana ainutlaatuiseen kaskeamisen vaikutuksesta syntyvään maisematyyppiin, joka levittäytyy historiallisen Telkkämäen tilan ympärille. Metsähallituksen hoitamalla tilalla poltetaan kaski joka kesä. Opas on paikalla kesäisin heinäkuussa, muina aikoina tilauksesta. Alueella on useita merkittyjä luontopolkuja.

Outokumpu on vanha kaivoskaupunki. Voit tutustua vanhaan kaivokseen ja geologian museoon.

Koli Pielisen rannalla on yksi kauneimmista luonnon nähtävyyksistä Suomessa. Matkan varrella on myös mielenkiintoinen Kivikeskus.

Kuopiossa on monia tapahtumia ja nähtävyyksiä. Lisätietoja löytyy kaupungin kotisivulta.

Heinävedellä sijaitsee kaksi ortodoksista luostaria, Valamo ja Lintula.

Kartanoa lähin laskettelukeskus on Kaavin Maarianvaara (35 km). Nilsiän Tahko ympärivuotisine palveluineen on 55 km päässä.

Lue lisää Slow Life Country